Ексклюзиви
пʼятниця, 18 лютого 2011 16:24

Українці побоюються продовольчої кризи

Українці побоюються продовольчої кризи

Більше половини жителів України вважають, що країні загрожує продовольча криза.

Про це свідчать дані опитування, оприлюдненого компанією Research & Branding Group.

У більшості українців "продовольча криза" асоціюється зі зростанням цін на основні продукти харчування - 73%, а також з явищами, що провокують зростання цін: дефіцитом - 25%, і ажіотажним попитом на основні продукти харчування - 18%, перебоями з продовольчим постачанням - 13%.

Найбільш ймовірними проявами продовольчої кризи в Україні більшість респондентів називають зростання цін на основні продукти харчування - 80%, ажіотажний попит - 22% і дефіцит - 20%, основних продуктів харчування.

Як зазначають соціологи у разі істотного зростання цін на звичні продукти харчування для українців характерні наступні моделі поведінки: максимальне забезпечення продовольством власного виробництва - 30%, повний - 27%, або частковий - 22%, перехід на більш дешеві продукти харчування, збереження структури споживання при одночасному скороченні обсягів - 20%.

Водночас українці серйозно сприймають загрозу продовольчої кризи, на сьогоднішній день більшість жителів країни - 69%, не роблять запасів продуктів на "чорний день", передає ZN.ua.

Зараз ви читаєте новину «Українці побоюються продовольчої кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути