понеділок, 03 червня 2019 16:55

Українці отримали платіжки з "боргом" - в уряді пояснили, що робити

Українці отримали платіжки з "боргом" - в уряді пояснили, що робити
Червневі платіжки за газ, електроенергію, воду та опалення у одержувачів субсидії з мінусом можливі лише у трьох випадках. Фото: з відкритих джерел

Борги, які з'явилися у червні в субсидіантів, у більшості випадків є незаконними. Ті, хто мали за жовтень 2018 – січень 2019 року невикористані субсидії, могли скористатися ними до кінця опалювального сезону, тобто протягом лютого-квітня 2019 року.

Якщо у травні була переплата, а в червні з'явився борг, то одержувачі житлових субсидій можуть вимагати у газовиків, тепловиків та інших надавачів комунальних послуг перерахунку.

Дізнатися причину боргу можна запросивши у комунальників помісячну роздруківку з інформацією про соціальну норму, скільки газу, води, тепла, світла фактично спожило домогосподарство, скільки сплачено і скільки зекономлено. І на основі цих даних визначити правомірність виставлення заборгованості та причини її виникнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки буде коштувати долар влітку

Червневі платіжки за газ, електроенергію, воду та опалення у одержувачів субсидії з мінусом можливі лише у трьох випадках:

- заборгованість у червневій платіжці могла з'явитися у тих людей, які за травень не сплатити рахунки за комунальні послуги;

- сім'ї, які споживають більше за надані їм соціальні нормативи повинні доплатити за фактично спожиту послугу понад норму;

- якщо у субсидіанта до початку опалювального сезону (2018-2019 рр.) була накопичена заборгованість і не сплачена протягом зими. Така заборгованість субсидією не покривається і повинна сплачуватися субсидіантом самостійно.

Під час розрахунку комунальних платежів постачальники орієнтуються на ціну газу. Наприклад, у тарифі на опалення та гарячу воду закладають 90% вартості газу. Рахунки за холодну воду залежать від електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Українці отримали платіжки з "боргом" - в уряді пояснили, що робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути