неділя, 24 липня 2011 10:41

Україна стає все більш надійним позичальником - експерти

Україна стає все більш надійним позичальником - експерти

Кредитний рейтинг України може бути підвищено цього року в разі відновлення програми позичок Міжнародним валютним фондом та продовження виходу економіки держави з кризи.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

"Рейтинг України має великий потенціал для подальших позитивних змін, якщо її економіка й надалі відновлюватиметься, чому зараз сприяє підвищення цін на метал. Також одним із важливих чинників є відносини країни з МВФ. У разі продовження співпраці рейтинги залишатимуться позитивними", — сказав Луїс Коста, спеціаліст з ринків, що розвиваються, аналітик корпорації Citigroup Inc.

Як зазначило видання із посиланням на дані російського "БТБ Капітал", світові ціни на сталь, ключовий експортний продукт України, ймовірно, стабілізуються після зниження більш ніж на 20% від їх дворічного максимуму майже в $ 1000 за тонну в березні.

Крім того, опитані агентством експерти позитивно оціни перспективи подальшої співпраці України з МВФ — другого чинника підвищення кредитного рейтингу держави.

"Ухвалення пенсійної реформи значно поліпшило перспективи України отримати черговий транш кредиту. Співпраця в рамках програми МВФ врахована в поточному кредитному рейтингу України. Відновлення програми позичок може спонукати рейтингові компанії ще більш позитивно оцінити перспективи України", — вважає Олена Білан, головний економіст Dragon Capital.

На думку аналітика банку BG Віталія Ваврищука, щоб отримати чергову позику від МВФ, уряд України ухвалить також підвищення цін на газ для населення.

"Навряд чи влада зупиниться на півшляху у втіленні цих непопулярних рішень", — сказав він.

Нагадаємо, 21 липня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз по рейтингах України зі "стабільного" на "позитивний".

Зараз ви читаєте новину «Україна стає все більш надійним позичальником - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути