четвер, 02 серпня 2018 15:47

Україна стала менше купувати газу за кордоном

Україна стала менше купувати газу за кордоном
Після завершення опалювального сезону Україна на 5,2 млрд куб. м, або на 70,5% збільшила запаси природного газу в своїх підземних сховищах. Фото: newsnetwork.tv

За січень-червень 2018 року Україна на 31,5% менше купила природного газу. Таким чином, скоротила імпорт на 2,56 млрд куб. м – до 5,578 млрд куб. м.

Україна імпортувала 3,57 млрд куб. м газу по реверсу через Словаччину. З Польщі та Угорщини поставки становили 0,43 млрд куб. м і 1,57 млрд куб. м відповідно. У Росії Україна не купує газ з листопада 2015-го, повідомили у прес-службі "Укртрансгаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали міста, які під загрозою залишитися без опалення

Після завершення опалювального сезону Україна на 5,2 млрд куб. м, або на 70,5% збільшила запаси природного газу в своїх підземних сховищах. Станом на 28 липня запаси зросли з 7,4 млрд куб. м до майже 12,7 млрд куб. м.

Водночас видобуток газу в Україні за січень-липень поточного року скоротився на 0,6% - до 11,972 млрд куб. м.

Ціна газу для поставок населенню і ТКЕ до 1 вересня залишиться на колишньому рівні - 4 942 грн за 1 тис. куб. м, а для кінцевого споживача з урахуванням ПДВ та інших зборів - 6 958 грн за 1 тис. куб. м. Уряд поки відмовляється підвищувати вартість газу для громадян, аргументуючи це тим, що спочатку необхідно передбачити компенсатори для бідних верств населення.

Зараз ви читаєте новину «Україна стала менше купувати газу за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути