субота, 25 червня 2022 06:21

Україна пропонує постачати в Німеччину електроенергію зі своїх АЕС

Україна пропонує постачати в Німеччину електроенергію зі своїх АЕС
Україна пропонує експорт електроенергії зі своїх АЕС в Німеччину. Фото: pixabay.com

Україна готова постачати до Німеччини свою електроенергію. Це допоможе Берліну впоратися з енергетичною кризою, яка викликана рішенням позбутися від російського газу.

Міністр енергетики Герман Галущенко назвав цей намір ФРН "геракловим завданням". Наголосив, що Київ готовий надати підтримку Берліну, німецькому виданню Wirtschaftswoche.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на Запорізькій АЕС напружена – мер Енергодара

Очільник Міненергетики заявив, що українська енергетика продовжує стабільно працювати попри війну. Понад 50% електрики в Україні виробляють атомні електростанції, яких у Німеччині майже не залишилося. З 16 березня Україна приєдналася до загальноєвропейської енергетичної мережі і може постачати електроенергію на європейський ринок.

Галущенко також зазначив, що Україна, особливо її південні регіони, є привабливою з погляду розвитку екологічно чистої енергетики – насамперед сонячної та вітрової. Він сподівається, що тепер, коли Україна набула статусу кандидата в ЄС, вона зможе активніше розвивати співпрацю з Європою в цьому напрямку.

В Україні діють чотири атомні електростанції з 15 енергоблоками. За кількістю атомних реакторів Україна посідає десяте місце у світі та п'яте – в Європі.

Німеччина після аварії на японській АЕС "Фукусіма-1" вирішила відмовитися від атомної енергії як небезпечної. З 19 АЕС, що діяли раніше, залишилося три; всі вони перебувають у процесі виведення з експлуатації. Їх планують вимкнути до кінця 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна пропонує постачати в Німеччину електроенергію зі своїх АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути