субота, 19 березня 2011 19:10

Україна отримає на 40% менше інвестицій, ніж розповів Клюєв - експерт

Україна отримає на 40% менше інвестицій, ніж розповів Клюєв - експерт

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв заявив, що за програмою залучення інвестицій в економіку України на 2011-2011 роки заплановано отримання близько 168 мільярдів гривень.

Проте, за оцінкою керуючого партнера компанії "Фінансовий аналітик сервіс" Андрія Кувшинова, держава реально отримає на 30-40% менше. Таку думку він висловив в ефірі Першого ділового каналу.

"Країна в досить важкому становищі, у країни величезний зовнішній борг, країна, по недавно опублікованій інформації, посіла шосте місце в світі за ризиком дефолту, незбалансований бюджет, низьке економічне зростання. Оціночно, я думаю, що Україна отримає на 30-40% менше", - сказав він.

Кувшинов висловив думку, що погіршенню інвестиційного клімату сприяє ручний режим управління економікою.

"Якщо уряд продовжуватиме керувати економікою в адміністративному режимі, і преференції будуть віддаватися або передаватися бізнесу, наближеному до влади і т.п., то навряд чи варто на це розраховувати. Заява про збільшення обсягу інвестиційних проектів і участі в них іноземних інвесторів - це важлива заява, але на сьогодні абсолютно незрозуміло, яким чином уряд планує це зробити. Немає ніякої відкритої інформації з цього приводу", - зазначив фахівець.

"Візьмемо для прикладу ситуацію з Євро-2012. У будь-якій країні світу - це каталізатор іноземних інвестицій. На сьогодні ми чудово знаємо, що більшість проектів віддані певним компаніям, які добре відомі, в більшості випадків без будь-яких тендерів. Ми постійно чуємо про те, що підвищуються кошторис на витрати державних коштів, причому в рази", - додав він.

"Будь-який розсудливий інвестор сьогодні розуміє, що, наприклад, валютні ризики в цій країні дуже великі. Друкуються гроші. Величезні зовнішні борги. Абсолютно незрозуміло, чи витримає економіка таку напругу", - підсумував Кувшинов.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає на 40% менше інвестицій, ніж розповів Клюєв - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути