середа, 07 травня 2014 10:53

Україна отримала перші гроші від МВФ

Україна отримала перші гроші від МВФ
Фото: www.ipnews.in.ua525

Україна отримала близько $ 3,19 млрд в рамках дворічної кредитної програми stand-by, яку затвердив виконавчий рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) наприкінці квітня для підтримки економічної програми української влади щодо відновлення макроекономічної стабільності та економічного зростання.

Про це повідомили у прес-службі Національного банку України.

"Всі кошти першого траншу надійшли в Україну у вівторок в запланованому обсязі, це підтвердило підтримку міжнародними фінансовими інститутами співпраці з Україною", - сказали в НБУ.

Як повідомлялося, близько $2 млрд з суми першого траншу планувалося направити на фінансування дефіциту бюджету, тоді як решта коштів - зарахувати в міжнародні резерви країни.

Рішення про виділення другого і третього траншів кредиту базуватимуться за підсумками перегляду, що будуть проводитися раз на два місяці та виконання критеріїв програми, тоді як решту суми планується видавати за підсумками стандартних щоквартальних переглядів.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала перші гроші від МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути