вівторок, 05 листопада 2013 13:19

Україна офіційно дозволила іноземцям видобувати газ на Олеській ділянці

Україна офіційно дозволила іноземцям видобувати газ на Олеській ділянці
Україна і Chevron підписали УРП по Олеській площі. Фото: necu.org.ua

Україна, компанія "Шеврон Україна Б.В." і ТОВ "Надра Олеська" підписали угоду про розподіл продукції (УРП) на видобуток вуглеводнів на Олеській ділянці у Львівській та Івано-Франківській областях.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

УРП підписали сьогодні в Києві під час засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів у присутності президента Віктора Януковича.

Від України документ підписав Ставицький, від компанії "Шеврон Україна Б.В." - гендиректор Chevron Europe Дерек Дюпрі Магнесс, від "Надра Олеська" - голова правління Національної акціонерної компанії "Надра України" Віктор Пономаренко.

Підписання УРП дозволить розпочати роботи з пошуку та видобутку сланцевого газу на Олеській площі, прогнозні ресурси якої становлять 2,98 трлн куб. м газу. Згідно з базовим сценарієм, щорічний видобуток газу на цій ділянці буде становити 8-10 млрд куб. м.

На початковому пошуковому періоді компанія "Шеврон" інвестує $350 млн у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях. При цьому загальні інвестиції у видобуток газу можуть перевищити $10 млрд.

Україна в 2012 році провела три конкурсу на укладення УРП: по Юзівській (Харківська та Донецька обл.), Олеській (Львівська та Івано-Франківська обл.) та Скіфській (глибоководний шельф Чорного моря) ділянці.

Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англо-голландська Shell, Скіфської - консорціум на чолі з американською ExxonMobil (40%, оператор), Shell (35%), австрійською OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) та НАК "Надра України" (10%).

Зараз ви читаєте новину «Україна офіційно дозволила іноземцям видобувати газ на Олеській ділянці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути