середа, 30 жовтня 2013 15:02

Уряд дав добро на видобуток сланцю на Олеській ділянці

Уряд дав добро на видобуток сланцю на Олеській ділянці
Кабінет міністрів схвалив проект УРП щодо Олеської ділянки. Фото: lifedon.com.ua

Кабінет міністрів сьогодні схвалив проект угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки "Олеська".

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

"Сьогодні на засіданні Кабміну був схвалений проект угоди, який буде підписаний 5 листопада в рамках майбутнього форуму (Малий Давос) в Києві", - сказав Проскуряков.

Зазначимо, раніше на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров нагадав, що згідно з угодою транснаціональна нафтогазова компанія Chevron інвестує $350 млн у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях. А загальні інвестиції у видобуток газу повинні скласти більше $10 млрд.

Нагадаємо, в травні 2012 року Кабмін затвердив переможцем конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції на Олеській площі компанію Chevron. Chevron Ukraine B.V. має намір інвестувати $25 млрд на розробку і видобуток газу сланцевих порід на Олеській площі. Однак щоб почати розробку області, компанія повинна отримати дозвіл місцевої влади.

Тривалий час уряду не вдалося заручитися підтримкою Львівської та Івано-Франківської облрад. Однак 20 вересня депутати Івано-Франківської обласної ради підтримали проект угоди між Україною, компанією Chevron і ТОВ "Надра Олеська" про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Олеської родовища.

3 жовтня депутати Львівської обласної ради погодили угоду про розподіл вуглеводнів у межах Олеської площі між компанією Chevron і ТОВ "Надра Олеська".

Зараз ви читаєте новину «Уряд дав добро на видобуток сланцю на Олеській ділянці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути