субота, 27 серпня 2011 19:34

"Україна найбільш вразлива країна Східної Європи до економічної кризи" - експерти

"Україна найбільш вразлива країна Східної Європи до економічної кризи" - експерти

Фінансова група Goldman Sachs у своєму звіті зазначає, що Україна та Туреччина найбільш вразливі до повторення фінансової кризи 2008 року з-поміж країн центральної та східної Європи, Близького Сходу та Африки.

Занепокоєння експертів GS викликане тим, що Туреччина "накопичила суттєвий зовнішній дисбаланс", а програма Міжнародного валютного фонду в Україні загальмувалася.

"Наш аналіз дозволяє нам припускати, що існують значні фінансові ризики у низці економік країн центральної та східної Європи, Близького Сходу та Африки, які можуть призвести до повторення кризи. За такого сценарію, Туреччина та Україна будуть найбільш вразливими до проблем пов'язаних із виплатами", - зазначається у звіті Goldman Sachs.

Міжнародний валютний фонд відклав запланований на наступний тиждень візит в Україну аж до жовтня, очікуючи на зміни у пенсійному законодавстві та на заходи задля скорочення бюджетного дефіциту, йдеться у коментарі міжнародних експертів.

Український уряд запевняє про стабільну економічну ситуацію в країні, однак економісти попереджають про можливість ускладнень. Вже кілька місяців в Україні лунають прогнози про можливу девальвацію гривні.

Тривога посилилася після того, як Клацнути МВФ відклав надання чергового траншу кредиту.

Зараз ви читаєте новину «"Україна найбільш вразлива країна Східної Європи до економічної кризи" - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути