понеділок, 07 листопада 2011 13:39

Україна може похитнути російську металургію - експерти

Україна може похитнути російську металургію - експерти

Споживання сталі в Росії може впасти в 2012 році через уповільнення світового економічного зростання, проте довгострокові перспективи залишаються сильними.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Після високого рівня споживання сталі в перші дев'ять місяців 2011 року, наступний рік для Росії буде складним "через несприятливі зрушення у глобальній економіці", зазначили аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings Олексій Фадюшін і Петр Арчболд.

"Ми вже зафіксували 2% зниження в другій половині цього року в порівнянні з першою половиною", - зазначив Фадюшін.

У Fitch також висловили занепокоєння з приводу можливого падіння попиту на бюджетні автомобілі після закінчення дії урядової програми стимулювання, а також зняття мит на експорт сталевих труб з України в разі її входження до Митного союзу в 2012 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азовсталь" припиняє виробництво сталі на мартенах

Ситуація ускладнює те, що за даними Deutsche Bank AG, близько половини продукції російських металургів продається саме на внутрішнім ринку.

У той же час, як зазначив Фадюшін, довгострокова перспектива споживання сталі в Росії залишається сильною.Так, згідно з даними Fitch, за перші дев'ять місяців 2011 року виробництво легкових автомобілів зросло на 54% до 1,27 млн ??штук, сталевих труб - на 18% до 7,7 млн ??тонн, будівництво житлових будинків зросло на 3% до 33,8 млн кв м.

Пінчук радіє з угоди про вільну торгівлю з СНД: Труб можна продавати більше

"Попит на сталеві труби, ймовірно, буде досить сильним у зв'язку з наміром Росії географічно диверсифікувати експорт нафти і газу та необхідність оновлення існуючих магістральних систем", - зазначили аналітики Fitch.

За їхніми даними, попит на житло в Росії підтримується зростанням реальних доходів домашніх господарств більш ніж на 50% за останні п'ять років і розвитком іпотечного кредитування, що свідчить про "хороший потенціал для подальшого зростання".

Зараз ви читаєте новину «Україна може похитнути російську металургію - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути