четвер, 30 серпня 2012 14:12

Україна має підстави звертатися до Стокгольмського арбітражу - експерт

Україна має підстави звертатися до Стокгольмського арбітражу - експерт
Сергій Дяченко переконаний, що В України є підстави звертатися до Стокгольмського арбітражу. Фото: glavcom.ua

Україна має підстави звернутися до Стокгольмського арбітражного суду з приводу високої ціни на імпортований російський газ.

Таку думку висловив провідний експерт з енергетичних програм Центру Разумкова Сергій Дяченко в ефірі Першого ділового каналу.

"В України є підстави звертатися до Стокгольмського арбітражу з цінового питання. Тому що в контракті закладені для української сторони можливості наполягати на перегляді цінових правил за певних обставин. Оці обставини мали місце - це різка зміна економічної кон'юнктури, і саме через це у нас зараз один з найдорожчих газів у Європі", - сказав він.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, середня ціна російського природного газу, імпортованого в червні 2012 року НАК "Нафтогаз України" і OstChem Holding Limited (Кіпр), становила $428,48 за 1 тис. куб. м.

Учервні-2012 Україна імпортувала 3 млрд 100,861 млн куб. м російського газу, вартість якого становила $1 млрд 328,657 млн.

Раніше "Нафтогаз" повідомив, що платіж "Газпрому" за імпортований у червні поточного року природний газ становив $1,05 млрд.

Таким чином, підконтрольна українському бізнесменові Дмитру Фірташу OstChem Holding в червні імпортувала російський природний газ на суму близько $279 млн.

Зараз ви читаєте новину «Україна має підстави звертатися до Стокгольмського арбітражу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути