середа, 07 грудня 2011 14:34

Україна цілком може обходитися лише своїми газом і нафтою - ТНК-ВР

Україна цілком може обходитися лише своїми газом і нафтою - ТНК-ВР

Україна має достатні нафтогазові запаси для практично повного покриття власних потреб.

Таку думку висловив президент - головний керуючий директор "ТНК-ВР Коммерс" Дідьє Казимиро, виступаючи як експерт з енергетичних питань на конференції "Inside Ukraine" журналу Economist, організованої за підтримки фонду "Ефективне управління" у Лондоні.

"Україна - дуже перспективна країна, і ТНК-ВР націлена на довгострокові інвестиції в її стратегічну нафтогазову галузь. В Україні достатньо ресурсів вуглеводнів і нафтопереробних потужностей, щоб фактично повністю покрити внутрішнє споживання власним газом, нафтою і нафтопродуктами. Вважаю, що країна повинна максимально використовувати свій енергетичний потенціал", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадці дають $ 7,26 мільйонів на видобуток українського газу

Казимиро також відзначив важливість залучення провідних світових нафтогазових компаній до видобутку вуглеводнів і виробництва нафтопродуктів в Україні.

Нагадаємо, в жовтні 2010 року Кабінет міністрів України, уряд Російської Федерації, НАК "Нафтогаз України" і група компаній "ТНК-ВР" підписали меморандум про розвідку і видобуток газу щільних пісковиків у Донецькому регіоні.

Бізнес групи ТНК-ВР в Україні представлений "ТНК-ВР Коммерс" (керуючий центр, оптова торгівля нафтопродуктами на внутрішньому і зовнішньому ринках, проведення координованої інвестиційної політики), СП ТОВ "Кершер" (роздрібна торгівля нафтопродуктами) і ПрАТ "ЛИНІК", що експлуатує Лисичанський НПЗ.

Зараз ви читаєте новину «Україна цілком може обходитися лише своїми газом і нафтою - ТНК-ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути