четвер, 05 вересня 2013 16:42

Український миротворець за рік у Конго заробив на квартиру

Український миротворець за рік у Конго заробив на квартиру
Наші миротворці у Конго отримують до 3 тисяч доларів зарплати. Фото: zn.ua

Українські миротворці отримують найнижчі зарплати у світі.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів львів'янин Олександр, який рік брав участь у миротворчій місії в Конго.

"Наші миротворці у Конго отримують до 3 тисяч доларів зарплати, тоді як інші мають удвічі більше, - каже Олександр. - Інші країни своїх військових заохочують квартирами і всілякими матеріальними допомогами, а в нас нема на що надіятися від держави. Дякуємо хоча б за те, що місяць служби в миротворчій місії зараховують як три місяці звичайної служби".

За словами Олександра, українські миротворці перебувають з місіями в Косові, Ліберії, Конго, Кот-д'Івуарі, Сьєра-Леоне. Не скрізь наші миротворці отримують однаково високі зарплати. У деяких країнах це всього $1-1,5 тис.

"Українські миротворці у Конго і Ліберії супроводжують гуманітарні вантажі, відновлюють лікарні та дороги. У своєму таборі налагоджують службу і побут. Загін має стати повністю автономним. Налагодити зв'язок, роботу охорони, пекарні і їдальні, своїми силами ремонтувати автомобілі і вертольоти. Друг Ярослав два роки тому служив у Ліберії, патрулював прикордонні райони. Ночував у військовому наметі. Одного разу туди заповзло дві отруйні змії. Щастя, що нікого не покусали. Ми жили у кімнатах по троє. Умови були набагато ліпші. Важко звикав до спеки під 40 градусів", - зазначив Олександр.

За рік миротворчої місії хлопець заробив понад $30 тис. За них планує купити квартиру під Львовом.

"Не хочу жити з батьками. На зиму планую одружитися з дівчиною, з якою зустрічаюся уже чотири роки. На квартиру у Львові не вистачає, а під Львовом зможу купити гарну і велику. Хочу їхати працювати у Конго ще, але дівчина не пускає. Вона зараз не третьому місяці вагітності. Боїться, що дитина сиротою залишиться", - розповів Олександр.

Розказує, що наші хлопці гинуть рідко, але трагічні випадки бувають.

"Бажаючих служити у Конго чи Ліберії багато, бо всіма керує матеріальний стимул, - говорить Олександр. - Беруть справжніх професіоналів, з хорошим здоров'ям, гарним знанням англійської. Відбір жорсткий, але воно того варте. Не кожен витримає таку службу. До того ж з таким досвідом роботи на миротворчій місії потім легко знайти роботу будь-де", - підсумував Олександр.

Зараз ви читаєте новину «Український миротворець за рік у Конго заробив на квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути