вівторок, 25 лютого 2014 11:34

Українські міняйли заробляють десятки тисяч гривень на доларовій паніці

Українські міняйли заробляють десятки тисяч гривень на доларовій паніці
Українські міняйли заробляють десятки тисяч гривень на доларовій паніці. Фото: liveinternet.ru

9,6 грн за долар править столичний міняйло Андрій біля одного з київських ринків. За годину продає 2 тис. євро і $ 3,4 тис., міняє 400 польських злотих.

"Подорожчання долара для міняйла - це завжди непоганий привід гарно заробити, - говорить Андрій. - Раніше я працював на Майдані Незалежності. Біля "Глобуса" і готелів завжди є охочі поміняти долари чи євро на гривні. Тепер там революція. Довелося перебратися заробляти на ринок".

Міняйлом працює шостий рік.

"У цьому ремеслі новачків не люблять. Тому самому у такий бізнес пхатися не раджу, - говорить Андрій. - Мене міняти гроші навчив дядько. Два роки працював на нього помічником. Конкуренція серед валютників дуже висока, треба мати зв'язки у міліції, бо все, що ми робимо, вважається незаконним".

За словами міняйла, під час подорожчання долара він заробив 11 тис. грн за тиждень.

"Коли гривня почала падати, а в банках долари перестали продавати, люди знову кинулися до міняйл. Так, у нас курс трохи вищий, ніж в банках, зате не просимо ніяких документів і продаємо будь-яку суму без обмежень. Люди бояться віддавати свій паспорт, "світити" інформацію про своє місце приписки. Не всі банківські працівники порядні. Часто "зливають" інформацію про людей, які регулярно купують у них валюту. Тому раджу не користуватися послугами одного банку", - запевняє міняйло.

Купувати долари часто хочуть продавці одягу і харчів на ринку.

"Зараз для них це єдина можливість зберегти свої заощадження. Бо сьогодні ти заробив 2 тисячі гривень і можеш на них купити 250 доларів, а завтра за них аби 200 доларів зміг купити. Не можна прогавити шанс і зберегти власні заощадження. Люди уже давно не вірять Нацбанку. Там обіцяють, що гривня не впаде, а наступного ранку курс уже не 8,3, а 8,6 гривень за долар. Не пройшло і двох днів, як долар ми стали продавати по 9,5 гривні", - згадує Андрій.

Теперішня ситуація на руку тим, чиї родичі працюють за кордоном, вважає він.

"Міняти євро до мене часто приходить дівчина Софія, - каже міняйло. - Її мама працює у Греції. Висилає їй євро. У банку за нього зараз дають 12,4 гривні, а я готовий платити 12,6 гривень, бо потім продам його за 12,9".

Зараз ви читаєте новину «Українські міняйли заробляють десятки тисяч гривень на доларовій паніці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути