четвер, 09 квітня 2020 10:20

Українці стануть біднішими на 10% - ексміністр економіки

Українці стануть біднішими на 10% - ексміністр економіки
Тимофій Милованов заявив, що найбільше постраждають під час карантину сфери послуг, туризму, транспортування та салони Фото: пресс-служба Кабміну

Українці стануть біднішими після карантину на 10%. Про це говорить ексміністр економіки Тимофій Милованов.

"Падіння ВВП в економіці залежить від того, наскільки довго продовжуватиметьскарантин і може становити від 5 до 10 відсотків. Рівень кризи залежатиме і від того, яким чином спрацює держава в плані підтримки малого і середнього бізнесу і від швидкості відновлюваності бізнесу. Чітко сказати, який буде вплив, складно. 10 відсотків ВВП – це 1/10 нашого виробництва. Тобто, ми всі станемо на 10 відсотків біднішими за рік. Особливо в сфері послуг, туризму, транспортування, салони – це все, фактично, не працює", - каже в інтерв'ю 24 каналу Тимофій Милованов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно шукати роботу під час карантину

В Україні карантин надто жорсткий і не цільовий.

"У нас недостатньо тестування. Тобто, ми не знаємо, де саме є кластери заражень. Можна було б вводити жорсткий карантин лише в певних населених пунктах. І це лише, доки не стабілізується ситуація. А в тих населених пунктах, де вже стабілізувалася, ввести менші обмеження" - пояснює Милованов.

Роботу у світі через карантин і можливу економічну кризу можуть втратити майже 25 млн людей, порахувала Міжнародна організація праці. Ексміністр економіки Тимофій Милованов вважає, що в Україні без роботи залишаться 170-500 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Українці стануть біднішими на 10% - ексміністр економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути