Ексклюзиви
субота, 30 березня 2013 05:43

Українці стали купувати більше машин вартістю понад $35 тис.

Українці стали купувати більше машин вартістю понад $35 тис.
Фото: vkurse.ua

Українці стали купувати менше бюджетних машин і більше дорогих, помітили на українському сайті автопродажів RST.ua.

"Статистика продажів і реєстрації нових машин цього року показала, що смаки українських автолюбителів змінилися на користь дорогих авто, - каже керівник прес-служби сайту Микола Росліченко. - Українці придбали у лютому на 3 відсотки більше автомобілів вартістю понад 35 тисяч доларів ніж у січні. На 4 відсотки зменшилися продажі машин у ціновому сегменті 17-35 тисяч доларів".

У десятці найпопулярніших автомобільних брендів також відбулися зміни. За рік продажі Hyundai знизилися на 6%, Volkswagen – на 17%, російський автовиробник ВАЗ і український ЗАЗ втратили 25% і 16% відповідно, а продажі чеської марки Skoda знизилися на 28%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як автомобілісту вибрати окуляри?

Збільшили свої продажі на 6% Nissan. Продажі  KIA виросли на 2%, Toyota – на10%, Geely  - на 20% і Ford – на 13%. Більш ніж у два рази зросли продажі автомобільних брендів Bogdan, Mazda, BYD, Lifan та MG.

"Якщо взяти загальні показники продажів, то  український ринок нових легковиків у лютому цього року в порівнянні з аналогічним торішнім  періодом зменшив обсяги продажів на 6 відсотків. Витратили ж вітчизняні автолюбителі на покупку  нових машин минулого місяця понад 340 мільйонів доларів, що на 4 відсотки більше,  ніж у лютому минулого року. Тобто українці надали перевагу біль дорогим автомобілям, ніж минулого року".

Зараз ви читаєте новину «Українці стали купувати більше машин вартістю понад $35 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути