Передумови для дефіциту м'ясо-молочної продукції в Україні наразі відсутні, тому підстав для її різкого подорожчання немає.
Таку думку висловив генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа в ефірі Першого ділового каналу.
"Ціни реалізації мають бути в межах 14-15 гривень за кілограм, якщо говорити про свинину. Трошки вищі показники – по птиці. Але за умови, що підвищиться платоспроможність населення. Вона поступово відновлюється, але повільними темпами. На жаль, зараз люди не можуть купувати більше харчів, які зараз є на ринку", - зазначив він.
За словами експерта, у цілому агропромисловий комплекс України демонструє позитивну динаміку.
"Ми експортуємо на 10 мільярдів доларів, а імпортуємо на 6 мільярдів доларів. Позитивне сальдо – 4 мільйона доларів. Україна здатна не лише забезпечити, а й експортувати значні обсяги продукції. Тому те, що зараз відбувається на багатьох ринках – не питання наявності чи відсутності продуктів. Це питання, скоріше, ціни. Уряд намагається стримати споживчі ціни, але зростає собівартість (продукції. - ред.), тому що зростає вартість ресурсів. Тут питання у тому, щоб збалансувати інтереси виробників і споживачів", - сказав Лапа.
Коментарі
28