
У середньому громадянин України споживає на рік у 1,3 раза менше м'ясної та молочної продукції, ніж передбачено раціональною нормою.
Про це повідомив заступник директора департаменту продовольства Міністерства аграрної політики і продовольства Олександр Печенога в ефірі Українського радіо.
"У цілому рівень споживання харчів в Україні вищий за мінімальну норму. Але такі продукти, як м'ясо і молоко українець споживає менше, ніж це необхідно. Забезпечення раціональної норми споживання (цих продуктів) вимагає збільшення їх споживання у 1,3 раза", - сказав Печенога.
Він уточнив, що середньостатистичний українець споживає 54-24 кг м'яса на рік при нормі 80 кг. Водночас молока і молокопродуктів припадає по 215 кг на душу в рік при раціональній нормі 360 кг.
Чиновник наголосив, що при цьому 20% виробленої в Україні м'ясної та молочної продукції експортується.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міндоходів заявили, що кияни отримують більше 5 тисяч на місяць
"Бо ця продукція тут знаходить споживача. Це питання ємності внутрішнього ринку", - вважає Печенога.
За його словами, забезпечити раціональну норму споживання цієї продукції не дає змоги рівень доходів населення.
Коментарі
37