середа, 05 квітня 2017 13:22

Україна пообіцяла МВФ реструктуризувати "борг Януковича"

У меморандумі про співпрацю України і МВФ є пункт, який передбачає реструктуризацію так званого боргу Януковича перед Росією у розмірі $3 млрд.

"У документі передбачено, що бонди, власником яких є Російська Федерація, реструктуризують відповідно до параметрів програми", - повідомляє ТСН.

  Меморандум по реструктуризації "боргу Януковича"
Меморандум по реструктуризації "боргу Януковича"

МВФ заявляє, що Україна виконала критерій, який передбачає бажання позичальника з "доброї волі" погасити заборгованість перед кредитором. І закликає Україну проявляти "добру волю" і надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін оприлюднив повний текст меморандуму з МВФ

У кінці березня 2017 року Високий суд Лондона відкинув усі аргументи української сторони у позові Росії до України і зняв з РФ звинувачення у політичному тиску на Україну.

Уряд Миколи Азарова отримав кредит у рамках домовленостей між президентами Володимиром Путіним і Віктором Януковичем у грудні 2013 року. Позики видали за допомогою викупу євробондів (єврооблігації в іноземній валюті. - Gazeta.ua) України на $3 млрд через ірландську фондову біржу.

Зараз ви читаєте новину «Україна пообіцяла МВФ реструктуризувати "борг Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути