Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2012 15:08

У Тігіпка хочуть позбавити виплат частину матерів-одиначок

У Тігіпка хочуть позбавити виплат частину матерів-одиначок

Частина матерів-одиначок можуть позбутися державної допомоги через підготовлений Міністерством соціальної політики законопроект. Йдеться про тих, чий дохід перевищує середню заробітну плату.

Про це заявила заступник директора Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Надія Рязанова в інтерв'ю Weekly.ua.

За її словами, необхідність внесення змін до чинного законодавства викликана тим, що за останні десять років одиноких матерів в Україні стало більше майже у 20 разів, і чиновники вважають, що, як мінімум, половина з них – фіктивні.

У Мінсоцполітики вважають, що ухвалення закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" в новій редакції відсіє близько 6-7% матерів-одиначок, які сьогодні одержують допомогу від держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середня зарплата у Києві сягнула 4800 гривень - дані Держстату

"Ми хочемо підвищити максимальний розмір допомоги до 60% прожиткового мінімуму, і зробити так, щоб допомогу одержували сім'ї, які справді цього потребують, а не ті, хто приїжджає в Соцзабез за допомогою на BMW і в норкових шубах. У нас в Печерському районі столиці таких багато", - сказала Рязанова.

Водночас, від ініціативи профільного віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка – перевіряти, чи є в одинокої матері дорога машина або породиста тварина - в міністерстві відхрещуються, і кажуть, що діятимуть цивілізованіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пінчук і російські мільярдери "за чашкою кави" поговорять про соціальну нерівність

За інформацією видання, у 2003 році в Україні було 27 тис. офіційно зареєстрованих одиноких матерів. До кінця 2011 року - вже 576 тис.

Сума державної допомоги залежить від віку дитини і доходів мами. Допомогу в розмірі 50% прожиткового мінімуму одержують матері з низьким рівнем доходів.

Всі решта – у розмірі 30% прожиткового мінімуму. В абсолютних цифрах це має такий вигляд: наприкінці 2011 року на дітей до 6 років держава виплачувала від 260 грн до 435 грн, на дітей 6-18 років – від 312 грн до 521 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Тігіпка хочуть позбавити виплат частину матерів-одиначок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути