середа, 07 червня 2023 17:58

У США висунули звинувачення проти криптобіржі Coinbase

У США висунули звинувачення проти криптобіржі Coinbase
Coinbase звинуватили у нелегальній діяльності. Фото: eastnews.ua

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) висунула звинувачення проти однієї з найбільших криптобірж Coinbase.

Її звинуватили в управлінні нелегальною біржею, пише Bloomberg.

"У 101-сторінковому позові, поданому у вівторок до федерального суду Нью-Йорка, SEC стверджує, що Coinbase роками ухилялася від своїх правил, дозволяючи користувачам торгувати численними криптовалютами, які насправді були незареєстрованими цінними паперами. За день до цього регулятор подав до суду на компанію-конкурента Binance, звинувативши її у численних порушеннях", – йдеться у повідомленні.

Голова SEC Гері Генслер казав, що більшість токенів підпадають під нагляд його відомства, і що значна частина індустрії порушує закон.

Американські регулятори попередили банки, щоб вони не працювали з криптовалютами через потенційні ризики для фінансової системи, що ускладнює інвестування для американських громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як новачку обрати біржу для торгівлі криптовалютою: рекомендації експертів

Coinbase популярна у США, вона має статус публічної компанії, що торгується на біржі. Її акції впали на 12% і закрилися на позначці $51,61 на торгах у Нью-Йорку. У вівторок падіння акцій призвело до зниження ринкової капіталізації компанії на $1,5 млрд.

SEC звинуватив Binance та її генерального директора Чанпен Чжао у зловживанні коштами клієнтів, введенні в оману інвесторів та регуляторів і порушенні правил торгівлі цінними паперами. Комісія з цінних паперів і бірж попросила суд видати тимчасовий судовий наказ про заморожування деяких активів у рамках цієї справи.

"Комісія з цінних паперів і бірж під керівництвом Генслера твердо налаштована на впровадження правил, які, якщо їх дотримуватися, вб'ють майже всю криптовалюту", – сказав ад'юнкт-професор Колумбійської бізнес-школи Омід Малекан.

Не варто розраховувати, що легалізація криптовалют стане суттєвим джерелом поповнення бюджету. Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Легалізація крипти може стати певним джерелом поповнення державного бюджету, але точно не істотним", ‒ сказав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «У США висунули звинувачення проти криптобіржі Coinbase». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути