понеділок, 21 березня 2011 18:19

У Попова хочуть позбутися акцій банку "Хрещатик"

У Попова хочуть позбутися акцій банку "Хрещатик"

Київська міська державна адміністрація (КМДА), що володіє 25% +1 акція банку "Хрещатик" (Київ), розглядає можливість виходу зі складу акціонерів банку.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

"Зараз у власності міста перебувають 25% акцій банку. Швидше за все, ми підніматимемо питання про продаж пакета акцій міста в цьому активі", - сказав Пузанов в інтерв'ю тижневику "Бізнес".

При цьому він зазначив, що це рішення ще належить погоджувати з Київрадою.

"Від нас залежить не все, багато рішень необхідно погоджувати з Київрадою. Зараз там розглядають проект Програми приватизації комунального майна на 2011-2012 роки. Пакет "Хрещатика" - у переліку об'єктів, які можуть бути приватизовані. За законом, відчуження комунального майна перебуває в компетенції Київради. Якщо депутати підтримають наш проект, у нас з'являться правові підстави для реалізації пакету акцій цього банку", - сказав Пузанов.

Як повідомив голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук, акціонери банку на загальних зборах в кінці березня розглянуть питання про додаткову капіталізацію: КМДА має намір взяти участь у додатковій емісії акцій банку.

"31 березня відбудуться збори акціонерів банку, під час яких розглядатиметься питання про збільшення статутного капіталу банку на 200 млн грн. Передбачається, що за підсумками додвипуску акцій Київ збереже свою частку в статутному капіталі банку", - сказав банкір.

За розміром загальних активів на 1 січня 2011 року (7066 млн грн) банк "Хрещатик" посідав 28-е місце серед 175 українських банків.

Зараз ви читаєте новину «У Попова хочуть позбутися акцій банку "Хрещатик"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути