Ексклюзиви
вівторок, 06 вересня 2016 16:48

У Польщі на 70% побільшало вакансій для українців

У Польщі на 70% побільшало вакансій для українців
divanna-sotnya.com

Запити польських роботодавців зросли на 70%. Про це розповіла в коментарях Gazeta.ua директор рекрутингового агентства Аffinity Олена Яковлєва. У Польщі звітують про збільшення видачі віз для українців.

"Цьогоріч вакансій для українців у Польщі побільшало. Польським підприємствам бракує робочої сили. До того ж українці готові працювати за менші гроші, ніж поляки. Запитів від польських роботодавців побільшало на 70%", – говорить експерт.

За словами Яковлєвої, найбільше вакансій є на робочі спеціальності - касирів, пакувальників, прибиральниць, охоронців, різноробів і майстрів легкого ремонту.

"Їм платять 10-11 злотих на годину. Рідко трапляються вакансії для працівників із кваліфікацією. Шукають механіків, швачок, малярів, слюсарів. Платять 14-16 злотих на годину. Українці отримують щонайменше 3 тисячі злотих на місяць", – коментує Яковлєва.

Поки що видавати робочі візи в Польщу українцям припинили, каже Олена Яковлєва.

"Цього року дали набагато більше віз, але кілька місяців тому документи припинили оформлювати до вересня", – говорить вона.

За інформацією польського управління у справах іноземців, за півроку видали більш як 700 тис. віз. 2015-го українці отримали 900 тис. віз. 66% українців отримують візи для роботи в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчанам надають гуртожиток при заводі

Нагадаємо, Польща ускладнила умови працевлаштування для українців.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі на 70% побільшало вакансій для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути