четвер, 03 лютого 2022 16:58

У половини українців за минулий рік погіршилося матеріальне становище

У половини українців за минулий рік погіршилося матеріальне становище
Більшість українців торік збідніла. Фото: unsplash.com

За останній рік у 52,8% українців погіршилося матеріальне становище. Для 38,5% громадян нічого не змінилося. 7,8% людей вважають, що їхні справи покращилися.

Про це свідчать результати дослідження, проведені соціологічною службою Центру Разумкова. В опитуванні взяли участь 1206 українців віком від 18.

Більшість опитаних (52,9%) вважають, що президент та уряд не здатні знайти ефективні рішення для подолання економічних проблем, третина респондентів (32,6%) дотримуються думки, що президент та уряд частково ефективні у вирішенні економічних проблем, а 8,4% опитаних — що президент та уряд знаходять ефективні рішення для подолання економічних проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівень довіри до соціологів в Україні впав: експерт пояснив, чому

Головними причинами економічних негараздів в Україні опитані найчастіше називають некомпетентність влади (37,2%) та високий рівень корупції (34,3%). 11,8% опитаних головною причиною економічних негараздів вважають війну на Сході України, а 5,9% — пандемію коронавірусу.

Тільки 51% населення України задоволений власним життям. У світі ж 57% населення задоволені своїм життям. Українці увійшли до десятки найнещасливіших націй світу, свідчать дані міжнародного опитування Gallup International. В Україні його проводили фонд Демократичні ініціативи та КМІС.

Зараз ви читаєте новину «У половини українців за минулий рік погіршилося матеріальне становище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути