пʼятниця, 02 лютого 2018 13:51

У НБУ повідомили, куди українці найчастіше їдуть на заробітки

У НБУ повідомили, куди українці найчастіше їдуть на заробітки
Додатковим ризиком активізації трудової міграції з України є збільшення кількості студентів, що здобувають освіту за кордоном. Фото: Точка Зору

Українці найчастіше їдуть на заробітки до Польщі, Росії, Італії та Чехії.

"В останні роки потоки українських мігрантів до Польщі суттєво зросли. Цьому посприяли зростання економіки Польщі, спрощення правил працевлаштування і спрощення перетину кордону через введення безвізового режиму з країнами ЄС. Щоправда, міграція до Росії зменшилася, зокрема через складні міждержавні відносини", - повідомили у прес-службі НБУ.

За даними Eurostat, 87% дозволів на проживання, які українці отримали в ЄС 2016 року, надала Польща. У першому півріччі 2017 року 95% всіх дозволів на працевлаштування Польща видала саме українцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії зможуть офіційно працювати удвічі більше українців

У Нацбанку наголошують, що міграція, зокрема до Польщі, посилиться у найближчі роки. Додатковим ризиком активізації трудової міграції з Україні є збільшення кількості студентів, що здобувають освіту за кордоном.

Останнім часом в Україні посилилася як внутрішня, так і зовнішня трудова міграція. Це зумовлено військовою агресією, макроекономічною кризою та погіршенням добробуту, високим рівнем молодіжного безробіття.

Польща ввела нові правила для заробітчан. З початку 2018 року сезонні працівники повинні будуть заплатити за дозвіл на роботу. Безкоштовні заяви-доручення польських працедавців скасували.

Зараз ви читаєте новину «У НБУ повідомили, куди українці найчастіше їдуть на заробітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути