Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2020 11:55

У Мінфіні розповіли, яка галузь постраждала найбільше

Валовий внутрішній продукт (ВВП) України в січні – травні 2020 року скоротився на 5,9%. Такі дані опубліковані в огляді, який підготувало Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"За підсумками січня – травня 2020 року скорочення зведеного індексу виробництва товарів і послуг становить 7,3% (падіння на 6,7% в січні – квітні), і, відповідно, скорочення обсягів ВВП оцінено Мінекономіки на рівні 5,9%", – йдеться в огляді.

Автор: me.gov.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пакети малюка" почнуть компенсувати грошима: подробиці

У травні темпи падіння більшості видів економічної діяльності сповільнилися завдяки пом'якшенню карантину. У Мінекономіки відзначили, що це стосується торговельно-розважальних центрів, інших установ торгового і побутового обслуговування населення, продовольчих ринків, а також частково пасажирських перевезень автомобільним транспортом (міське, приміське, внутрішньообласне і міжнародне сполучення) і роботи метрополітену.

Пандемія коронавірусу і карантинні заходи, запроваджені для її стримування, стали різким і масштабним шоком для світової економіки, зануривши її в глибоку рецесію. Світовий ВВП скоротиться на 5,2% 2020 року, що є максимальним падінням із часів Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні розповіли, яка галузь постраждала найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути