понеділок, 08 червня 2020 23:45

Коронавірусна криза - найглибша з часів Другої світової - Світовий банк

Коронавірусна криза - найглибша з часів Другої світової - Світовий банк
Світовий банк розповів про кризу. Фото: pexels.com

Пандемія коронавірусу і карантинні заходи, запроваджені для її стримування, стали різким і масштабним шоком для світової економіки, зануривши її в глибоку рецесію.

Світовий ВВП скоротиться на 5,2 відсотка 2020 року, що є максимальним падінням із часів Другої світової війни. У січневому прогнозі Банк прогнозував зростання світової економіки на 2,5 відсотка поточного року. Таким чином, у червні прогноз було погіршено на 7,7 процентного пункта, йдеться в опублікованому в понеділок, 8 червня, огляді Світового банку "Перспективи світової економіки".

У Світовому банку зазначають, що економічна активність в розвинених країнах цього року, ймовірно, скоротиться на сім відсотків. У країнах із ринком, що формується, і країнах, що розвиваються, зменшення ВВП поточного року очікується на рівні 2,5 відсотка.

Скорочення глобального показника доходу на душу населення очікується на рівні 3,6 відсотка, що призведе до того, що кількість людей у світі, що перебувають за межею бідності, збільшиться на 70-100 млн осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться курс долара влітку: прогноз експертів

Падіння світової економіки на 5,2 відсотка цього року стане четвертим найгіршим глобальним спадом за останні 150 років. Глибше світова економіка падала лише під час великої депресії 1930-х і в періоди після Першої і Другої світових війн, коли економіки багатьох охоплених війною країн було спустошено.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірусна криза - найглибша з часів Другої світової - Світовий банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути