Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2019 18:46

У липні ціна на газ для населення зменшиться на 10,4%

У липні ціна на газ для населення зменшиться на 10,4%
Зеленський з представниками Нафтогазу обговорили зменшення ціни на газ. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками Нафтогазу і Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Обговорили ситуацію на енергетичному ринку країни та можливості для зниження ціни на газ для населення, повідомляє сайт президента.

Представник президента в уряді Андрій Герус повідомив, що за останні місяці відбулося зниження ціни на газ і є передумови для подальшого здешевлення в липні. Сумарне зменшення ціни газу за травень – липень становитиме близько 21%.

"У липні ми знизимо ціну для населення на 10,4%", – повідомив керівник інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз пояснив, чим замінити контракт на транзит російського газу

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Гончарук заявив, що вплинути на вартість газу може збільшення Україною власного видобутку.

"Цей напрям має бути пріоритетним. Також потрібно докладати максимум зусиль для залучення у цю сферу стратегічних інвесторів. Для цього ми створимо прозорі, належним чином підготовлені аукціони, щоб у інвестора було достатньо часу для надання якісної пропозиції", – наголосив він.

У липні Нафтогаз зобов'язали знизити ціну газу для населення ще на 650 грн за 1000 куб. м - до 4905 грн без урахування ПДВ та тарифів на транспортування і постачання споживачам.

Зараз ви читаєте новину «У липні ціна на газ для населення зменшиться на 10,4%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути