Ексклюзиви
середа, 03 квітня 2013 09:37

У Криму заявили, що втратять лише 0,3% плодово-ягідної продукції

У Криму заявили, що втратять лише 0,3% плодово-ягідної продукції
Крим може втратити 0,3% плодово-ягідної продукції. Фото: vinograd.info

Очікуваний недобір фруктів у кримських сільгосппідприємствах в результаті холодного фронту 23-25 березня становитиме близько 0,3% або 300 тонн прогнозу валового збору плодово-ягідної продукції на 2013 рік.

Про це свідчить інформація Міністерства аграрної політики і продовольства Автономної республіки Крим, яке спільно з Інститутом сільського господарства Криму визначило міру ушкодження плодових бруньок раноквітнучих кісточкових культур.

За даними профільного міністерства, найбільших збитків мороз завдав садівникам Сакського, Бахчисарайського і Сімферопольського районів.

Крім того, спостерігалися незначні ушкодження сливи і персика (до 12%), які за сприятливою погоди надалі не вплинуть на формування урожаю.

У Мінагрополітики також повідомили, що в кримських садах і виноградниках тривають роботи з обрізання, вживаються заходи щодо захисту потенційного врожаю фруктів і винограду.

Нагадаємо, президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса спрогнозував, що втрати врожаю черешень та абрикосів у деяких регіонах України можуть становити понад 50%.

/media/video/490693/1_490693.mp4

Зараз ви читаєте новину «У Криму заявили, що втратять лише 0,3% плодово-ягідної продукції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути