середа, 20 квітня 2011 12:04

У Фірташа кажуть, що самі собі продають газ за ціною вище $ 170

У Фірташа кажуть, що самі собі продають газ за ціною вище $ 170

Хімічні підприємства бізнесмена Дмитра Фірташа отримують через його ж компанію Ostchem Holding Ltd. середньоазіатський газ.

Про це повідомили в департаменті зовнішніх зв'язків та комунікацій Group DF.

За інформацією департаменту, українські виробники азотних добрив, які належать бізнесменові, купують газ за ціною вище $ 170 за 1 тис. кубометрів, але конкретну її вартість не повідомляють.

У Group DF не уточнили, які обсяги газу закуповують заводи, але називають їх достатніми для забезпечення потреб.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в лютому нинішнього року в результаті тривалих переговорів вдалося досягти угоди про постачання 4 млрд кубометрів газу за ціною $ 170 за 1 тис. кубометрів для української хімічної промисловості. У той же час він не уточнив походження цього газу.

Кабінет міністрів постановою від 4 квітня 2011 вніс зміни до своєї ж постанови від 5 березня 2008 року, скасувавши монопольне право НАК "Нафтогаз Україна" на розмитнення природного газу, який надходить в українську газотранспортну систему для задоволення потреб внутрішніх споживачів.

На сьогодні, згідно з внутрішнім нормативним актам України, право закуповувати імпортований природний газ у нерезидентів України має НАК "Нафтогаз Україна" і шість хімзаводів за умови його використання виключно як технологічної сировини. Йдеться про ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" (Луганська область), ВАТ "Рівнеазот", ВАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ), ВАТ "Одеський припортовий завод", ВАТ "Азот"(Черкаси), ПАТ "Концерн "Стирол" ( Горлівка, Донецька область). Чотири з шести цих хімпідприємств належать Фірташу.

Зараз ви читаєте новину «У Фірташа кажуть, що самі собі продають газ за ціною вище $ 170». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути