середа, 01 листопада 2017 16:05

У Держбюджеті-2018 необхідно закріпити цільове використання надходжень від військового збору - Ярослав Арсірій

У Держбюджеті-2018 необхідно закріпити цільове використання надходжень від військового збору - Ярослав Арсірій
Представник політичної партії "ОСНОВА" Ярослав Арсірій каже, що сьогодні надходження від військового збору можуть бути витрачені "в ручному режимі"

Надходження до Держбюджету від військового збору сьогодні не йдуть безпосередньо на задоволення потреб оборони. Що не тільки дискредитує суть військового збору, а й відкриває потенційні можливості для корупції при розподілі коштів. Про це в Facebook заявив представник політичної партії "ОСНОВА" Ярослав Арсірій.

"За 2016 рік військовий збір склав 11,5 млрд грн. Це вартість приблизно 100 нових танків українського виробництва, це нові робочі місця на профільних підприємствах ОПК. Я не чув про те, щоб Збройні сили України за підсумками минулого року поповнилися сотнею сучасних танків, які так необхідні сьогодні захисникам України", - підрахував Ярослав Арсірій.

За словами політика, сьогодні надходження від військового збору перерозподіляються урядом через загальний фонд Держбюджету, і можуть бути витрачені "в ручному режимі" на інші цілі.

"Якщо уряд зараз, причому на абсолютно законних підставах, може витратити надходження від військового збору на невійськові цілі, то навіщо треба було називати цей збір військовим? Можливо, владі варто було б чесно визнати, що завдання стояло інше - просто-напросто зібрати побільше податків з громадян? Думаю, уряд свідомо пішов на розподіл військового збору через загальний фонд Держбюджету, щоб отримати можливість надсилати ці кошти туди, куди йому зручніше", - заявив політик.

Тому, як пропонує Ярослав Арсірій, в Держбюджеті-2018 необхідно передбачити, щоб надходження від військового збору були закріплені цільовим чином, і акумулювалися виключно в спеціальному фонді Держбюджету. В такому випадку можна буде проконтролювати їх цільове використання на потреби оборони.

Зараз ви читаєте новину «У Держбюджеті-2018 необхідно закріпити цільове використання надходжень від військового збору - Ярослав Арсірій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути