середа, 01 травня 2013 05:26

У червні літр А-95 буде коштувати менше 11 грн — експерт
6

Фото: Фото: Володимир Мукан

На минулих вихідних бензин на багатьох заправних станціях Києва подешевшав на 10 копійок. На заправці Shell по вул. Мельникова тиждень тому бензин А-95 продавали за 11,49 грн, зараз — за 11,39 грн. На стільки ж подешевшав бензин на заправках мережі "Лукойл". Зараз його продають за 11,24 грн., а минулого тижня — по 11,34 грн.

У заправних мережах групи "Приват" вартість бензину не змінилася. На заправних станціях "Авіас партнер", "Укрнафта" та ANP літр А-95 продають по 10,70 грн.

"Бензин подешевшав через зниження вартості нафти. Її ціна минулого тижня опустилася нижче 100 доларів за барель. До того її продавали за 111-115 доларів", - пояснив Сергій Куюн, директор консалтингової компанії "А-95".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На початку травня бензин подешевшає на 15-20 копійок - експерт

Заправні мережі групи "Приват", на думку експерта, не знижують свої ціни, бо у них вони й так нижчі за середньоринкові по Україні.

"Вони дивляться на попит — як тільки він знизиться, у цих мережах ціни трохи опустять, - зазначив Куюн. - А загалом до початку літа можливе подальше падіння цін. Тоді запаси нафтопродуктів, закуплених за старою високою ціною, закінчуватимуться й робитимуть закупи за новою нижчою. Цілком ймовірно, що у червні літр А-95 на більшості заправних станцій коштуватиме нижче 11 гривень".

Зараз ви читаєте новину «У червні літр А-95 буде коштувати менше 11 грн — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути