понеділок, 20 червня 2011 16:35

У Бойка домовилися з китайцями збудувати ГЕС в Україні

У Бойка домовилися з китайцями збудувати ГЕС в Україні

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України і компанія Sinohydro Corporation Ltd (Китай) 8 червня підписали меморандум про співпрацю в будівництві гідроелектростанцій (ГЕС) в Україні.

Про це повідомила прес-служба українського відомства.

У той же час подробиці меморандуму в прес-релізі не розголошено.

Міненергоугля також нагадує, що нині Україна і Китай мають намір побудувати парогазову електростанцію (ПГЕС) в Щолкіно (АР Крим), а також реалізувати проект реконструкції електромереж 0,4-110 кВ протяжністю 4,8 тис. км і 24 підстанцій енергопостачальної компанії "Крименерго".

Нагадаємо, в рамках підписання двосторонніх документів між Україною і Китаєм у понеділок в Києві був підписаний меморандум про взаєморозуміння між Міненергоугля та Державною адміністрацією енергетики КНР.

Основними напрямами співробітництва в документі зафіксовані: спільна участь у реалізації проектів у нафтогазовій галузі; обмін інформацією з енергетичних об'єктів, які плануються побудувати або модернізувати на території двох країн; співробітництво в галузі мирного використання ядерної енергії в рамках і у відповідність з діючими договірними документами.

У грудні 2010 року керівництво Sinohydro Corporation Ltd і державної корпорації з виконання монтажних і спеціальних будівельних робіт "Укрмонтажспецбуд" (Київ) вирішили створити робочу групу для вироблення стратегії спільної участі в будівництві і залученні китайських інвестицій впроекти вКраїна.

Зараз ви читаєте новину «У Бойка домовилися з китайцями збудувати ГЕС в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути