вівторок, 09 серпня 2011 16:53

У Януковича закликали українців не "скидати" долари

У Януковича закликали українців не "скидати" долари

Перший заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова рекомендує українцям поки утриматися від продажу іноземної валюти.

"На мій погляд, причин боятися і передумов скидати долари або євро на сьогоднішній день немає", - сказала вона журналістам у вівторок.

Нагадаємо, торги у вівторок практично на всіх світових ринках почалися в дусі панічного розпродажу або втечі від ризику у найбільш безпечні активи.

Інвестори побоюються, що другої хвилі фінансової кризи та всесвітньої рецесії уникнути не вдасться.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's слідом за зниженням суверенного рейтингу США минулого тижня в понеділок увечері знизило довгострокові кредитні рейтинги найбільших іпотечних компаній США - Fannie Mae і Freddie Mac.

Також погіршені оцінки якості тисяч американських муніципальних облігацій, прив'язаних до еталонних федеральним паперів.

Нагадаємо, Українські індекси, слідом за європейськими, почали компенсувати ранкове падіння.

Так, після третьої невдалої спроби пробити рівень в 1750 пунктів, індекс "Української біржі" UX почав рости, і станом на 14:24 перебував на рівні в 1864,43 пункту (-4,52% по відношенню до вчорашнього закриття торгів). Акції однієї компанії з індексного кошика - "Концерну Стирол" - навіть вийшли в плюс, до 0,33%, що досить значно після ранкового падіння на -20,18%.

Трохи відкотився також індекс ПФТС - вранці йому не вдалося опуститися нижче 750 пунктів, і зараз він піднявся до 751,57. Зазначимо, на ПФТС "Концерн Стирол" - серед лідерів падіння, його котирування опустилися на 15,22%.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича закликали українців не "скидати" долари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути