вівторок, 08 травня 2012 18:52

Туреччина хоче орендувати "вишки Бойка" - ЗМІ

Туреччина хоче орендувати "вишки Бойка" - ЗМІ
Фото: ukrgazeta.com

Туреччина зацікавлена в оренді придбаних Україною бурових установок (так званих "вишок Бойка") для розробки турецької частини чорноморського шельфу. Про це йшла мова на засіданні українсько-турецької комісії з організації нових маршрутів транспортування природного газу, що проходить сьогодні у Києві, повідомило РБК-Україна близьке до переговорів джерело.

"Турецька сторона висловила готовність залучити придбані Україною бурові платформи для освоєння турецького сектору шельфу Чорного моря на умовах підряду на бурові роботи або довгострокової оренди", — зазначив учасник комісії.

За словами учасника комісії, українська сторона подякувала Туреччині за допомогу у проведенні через протоки Босфор і Дарданелли бурової платформи "Петро Годованець". Прибуття в Україну бурової вишки, призначеної для видобутку газу на шельфі Чорного моря, очікується 10 травня.

Також українська сторона висловила вдячність турецьким фахівцям за допомогу при монтажі установки в порту Гіресун.

Турецька частина комісії підтвердила безперешкодність пропуску в акваторію Чорного моря другої, з придбаних Україною, самопідйомної бурової установки. Її прихід з корабельні в Сінгапурі запланований на друге півріччя 2012 року.

Нагадаємо, минулого року "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною $400 млн кожна. У першому тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми. Ціна установки ($400 млн) виявилася на $150 млн вищою, ніж у виробника. У другому тендері взяли участь три посередники. ЗМІ стверджували, що ринкова ціна другої установки також коливається близько $200 млн. Натомість переможцем виявилась "Ризька корабельня" з ціною близько $400 млн.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина хоче орендувати "вишки Бойка" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути