четвер, 03 травня 2012 11:19

Оприлюднено перші фото скандальної "вишки Бойка"

Минулого тижня Міністерство енергетики та вугільної промисловості продемонструвало представникам медіа самопідйомну бурову установку (СПБУ) "Петро Годованець" (West Juno), яку Україна придбала за $400 млн.

Як стало відомо, наразі морська бурильна установка перебуває в турецькому порту Герисун, куди прибула з заводу-виробника міжнародної інжинірингової компанії Keppel Fels (Сингапур), яка відповідала за зварювальні роботи та збірку.

"Оскільки в Україні немає портів з достатньою глибиною для збірки та тестування опор СПБУ (їх висота становить150 м), місцем виконання робіт був обраний Герисун. Цей порт гарно захищений, що дозволило команді з 300 людей працювати над буровою 24 години на добу, в тому числі, взимку. На сьогодні бурова зусиллями сингапурської Keppel, турецьких ENMAR та ARAS зібрана, завершується її тестування. На СПБУ вже працює команда "Чорноморнафтогазу", невдовзі установка буде відправлена в Україну", - зазначив журналіст, який побував на West Juno.

За враженнями представника медіа, якими він поділився у своєму блозі, платформою бурової є "масштабне багатоповерхове судно", на палубах якого є власний кран, вертолітний майданчик та багато високотехнологічного обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар втратив дві копійки, курс євро знизився на 5 копійок

Зокрема, на платформі встановлено обладнання водоочистки, опріснення води та очистки стічних вод, завдяки чому відходи в море не скидаються.

Також, за його словами, в приміщеннях є все необхідне для роботи та відпочинку: комфортабельні ліжка, санвузли, телевізійне та музичне обладнання, читальна зала, їдальня, пральня й навіть спортзал, тощо.

Нагадаємо, нове бурове обладнання має дозволити державній компанії "Чорноморнафтогаз" до 2015 року видобувати 3 млрд куб. м газу.

Нагадаємо, у "Дзеркалі тижня" було оприлюднено інформацію про те, що державна компанія "Чорноморнафтогаз" придбала сінгапурську бурову установку за завищеною на $150 млн ціною.

У відповідь міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко назвав матеріал замовним і сказав, що буде просити СБУ з'ясувати, хто може бути замовником.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднено перші фото скандальної "вишки Бойка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути