четвер, 18 лютого 2010 11:13

Третій банк зміг знайти платоспроможного інвестора

Третій банк зміг знайти платоспроможного інвестора
Луцький "Західінкомбанк", в якому рік працювала тимчасова адміністрація, викупив інвестор. Тимчасова адміністрація діяла в банку до 12 лютого і вже виведена з банку.

Новим власником банку стала компанія "Недиверсифікований закритий венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Інноваційні стратегії", власником якої є бізнесмен Іван Аврамов. Компанія викупила більше половини акцій.

Програму фінансового оздоровлення банку тимчасовий адміністратор та інвестор підписали ще в листопаді. Згідно неї, інвестор має вивести банк у прибуток вже в 1 кварталі 2010 року.

В кінці минулого року за допомогою інвестора "Західінкомбанк" збільшив статутний капітал з 936 тис. грн до 74,3 млн.грн.

Гроші від інвестора банк отримав ще не в повному обсязі. Проте, вливання здійснюються згідно програми оздоровлення.

На сайті банку з"явилося повідомлення про призначення на посаду виконуючого обов"язки голови правління Максима Гриценка. Це колишній виконуючий обов"язки заступника голови правління столичного банку "ТККредит".

Обсяг заборгованості по депозитах перед населенням зменшилася на 37,3% - до 442,9 млн. грн.

"Західінкомбанк" є третім банком після "Промінвестбанку" та "Національного кредиту", який зміг знайти платоспроможного інвестора.

Внески в банку досі виплачуються не в повному обсязі.

- Поки повертаємо внески до 10 тисяч гривень. Скоро повертатимемо в повному обсязі. - запевнили у центральному відділенні банку, що в місті Луцьку. - Відсотки по внесках в повному обсязі виплачуємо лише тим вкладникам, які переоформили свій внесок з 14 січня. Для решти досі діє ліміт – 250 гривень на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Третій банк зміг знайти платоспроможного інвестора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути