середа, 28 березня 2012 13:43

Тігіпко розповів, де шукатиме гроші на пенсії українцям

Тігіпко розповів, де шукатиме гроші на пенсії українцям
Сергій Тігіпко: Кабмін планує додатково залучити у бюджет близько 800 млн грн. Фото: obozrevatel.com

Кабінет міністрів планує додатково залучити в бюджет близько 800 млн грн за рахунок прийняття закону про оплату не тільки житлової, а й загальної квадратури житла.

Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Ми будемо пропонувати, щоб обкладалася податком вся квадратура. Наприклад, якщо квартира більше за 200 метрів, то це буде враховано повністю, якщо 205 метрів - то всі 205 метрів житла, але ці виплати будуть помірними", - заявив Тігіпко.

При цьому він підкреслив, що за рахунок прийняття закону "ми отримаємо 800 мільйонів гривень, які можуть надійти до Пенсійного фонду".

Передбачається, що відповідний законопроект буде внесений до Верховної Ради одночасно зі змінами до бюджету на 2012 рік. Тігіпко розраховує, що в разі ухвалення закон почне діяти ще до кінця 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть нові соціальні обіцянки Януковича, їх сума зростатиме - експерт

За словами Тігіпка, уряд може переглянути дефіцит Пенсійного фонду в напрямку його збільшення у зв'язку з підвищенням соціальних виплат.

"Ми плануємо, що дефіцит Пенсійного фонду буде 9,7 мільярда гривень і що він не буде збільшуватися надалі зростання соціальних виплат за рахунок введення податку на багатство, а також з офшорних зон, які повинні дати близько 2 мільйонів гривень, які повинні піти в Пенсійний фонд. Якщо вони будуть, то нам цього вистачить, а якщо ні - то тоді ми подивимося і можемо збільшити дефіцит ПФУ ", - заявив Тігіпко.

Що стосується пенсій, то, за словами міністра соціальної політики, вже в травні поточного року уряд планує підняти пенсії 8 млн 845 тис. пенсіонерів в середньому на 103,6 грн.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко розповів, де шукатиме гроші на пенсії українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути