четвер, 24 листопада 2011 12:54

Телевізійники Єфремова за 190 тисяч знімуть фільм про Артема та міністра-корупціонера

Телевізійники Єфремова за 190 тисяч знімуть фільм про Артема та міністра-корупціонера

Управління у справах преси та інформації Луганської облдержадміністрації 17 листопада за результатами тендеру уклала угоду з телерадіокомпанією "Регіональна телевізійна система" на виготовлення третьої частини документального циклу "Луганщина в лицах" вартістю 186 тис. грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Згідно з конкурсною документацією, шестисерійний цикл документальних телефільмів виконується російською мовою. Кожна з серій тривалістю 26 хвилин повинна розповідати про одного з "великих земляків". Вже знято дві серії. В перелік "великих земляків" під номером 3 включено радянського революціонера Артема (Федір Андрійович Сергєєв). Наступним йде Микола Щолоков, міністр МВС СРСР.

Щолоков керував МВС з 1968 по 1982 рік. Після смерті Леоніда Брежнєва його було звільнено з посади у зв'язку з розслідуванням з приводу корупції, яке розпочав новий генсек КПРС Юрій Андропов. Комплексна перевірка виявила багато порушень в діяльності міністерства. Дружина Щолокова покінчила з собою в 1983 році, пізніше самого Щолокова було виключено зі складу ЦК КПРС і позбавлено звання генерала армії.

ВІДЕО: Після "золотих" лавок Кернес купив мотлох під Євро - трамваї 40-річної давності

Окрім Артема і Щолокова до складу героїв документального серіалу Луганська ОДА включила ще чотирьох діячів часів СРСР – одного з винахідників реактивного міномета "Катюша" Георгія Лангермака, кінорежисера Миколу Мащенка (фільм "Комісари"), оперну співачку Великого театру Беллу Руденко та генерального конструктора АНТК ім. Антонова Петра Балабуєва (Ан-124 "Руслан", найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДУСя купує гусячу печінку, курячі серця та качину грудку за півмільйона

ТРК "Регіональна телевізійна система" контролюється Наталією Романовою та фірмою "Індекспром" з бізнес-групи голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, яка лише в 2011 році отримала підряди на постачання обладнання для державних вугледобувних підприємств на суму 1,84 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Телевізійники Єфремова за 190 тисяч знімуть фільм про Артема та міністра-корупціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути