середа, 23 листопада 2011 19:09

Резиденцію Януковича огородять 60-кілометровим парканом

Резиденцію Януковича огородять 60-кілометровим парканом

На ремонт паркану навколо державної резиденції "Залісся", де Віктор Янукович святкував свій 60-річний ювілей, Державне управління справами виділить 6,8 млн грн. Вона розташована в Броварському районі Київської області.

Передбачається капремонт забору протяжністю 60 км. Про це повідомляє "Вісник державних закупівель".

Нагадаємо, в 2010 році президент Янукович святкував на території цієї резиденції свій 60-річний ювілей. Щоб прийняти всіх гостей на належному рівні, Державне управління справами в минулому році навіть в терміновому порядку затіяло косметичний ремонт і будівництво вертолітних майданчиків на її території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт резиденцій Януковича подорожчав на 146 мільйонів через "погіршення погоди"

Як зазначено в поясненні до тендера, який проводиться в даний час, "зовнішня огорожа резиденції побудована в 60-х роках минулого століття і повністю зношена. Згідно з актом обстеження технічного стану зовнішньої огорожі, затвердженого директором резиденції "Залісся" від 5 травня 2011 року, огорожа знаходиться в аварійному стані, сітка і арматура пошкоджені корозією, бетонні стовпчики покосилися і в більшості пошкоджені механічно або під впливом зовнішніх умов ".

"Крім того зовнішня огорожа отримала значні руйнування в результаті снігопаду, який відбувся в період з 11 по 13 листопада 2007 року... Враховуючи що період 2008-2010 років були кризові, наслідки надзвичайних ситуацій неможливо було усунути до теперішнього часу. У результаті огорожа не відповідає своєму призначенню щодо недопущення проникнення на її територію сторонніх осіб, у тому числі браконьєрів. З початку поточного року мали місце факти затримання браконьєрів в охоронній зоні з вогнепальною зброєю, в тому числі, і нарізним", - сказано в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля маєтку Януковича вибухнув снаряд: одна людина у реанімації

Держрезиденція відправила пропозицію взяти участь у тендері трьом можливих учасникам, однак дві компанії відмовилися через стислі терміни - завершення ремонту огорожі заплановано на кінець грудня 2011 року. У зв'язку з цим було прийнято рішення провести закупівлю робіт за процедурою "в одного учасника". Держрезиденція зупинила свій вибір на компанії "Фарм", яка за 6,8 млн. грн. гарантувала виконання робіт у встановлений термін.

Резиденція "Залісся" - одне з найпривабливіших мисливських угідь в Україні, займаючи територію понад 17 тис. га.

Зараз ви читаєте новину «Резиденцію Януковича огородять 60-кілометровим парканом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути