середа, 12 січня 2022 22:55

Telegram можуть заблокувати через порушення закону

Telegram можуть заблокувати через порушення закону
51-річна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Файзер вимагає від Telegram дотримуватися національних законів про інтернет. Фото: Angelika Aschenbach

Заблокувати популярний месенджер Telegram можуть у Німеччині.

Про це в інтерв'ю тижневику Die Zeit сказала міністерка внутрішніх справ країни Ненсі Файзер.

Месенджер популярний у Німеччині серед ультраправих організацій та антивакцинаторів.

"Ми не можемо цього виключати. Відключення було б серйозним і, мабуть, крайнім заходом. Спочатку потрібно вичерпати всі інші варіанти", - каже міністерка.

Німеччина обговорює з партнерами по Європейському Союзу, як регулювати роботу Telegram.

Файзер прагне рішення європейських партнерів, щоб змусити Telegram співпрацювати. "Сьогодні Telegram у Дубаї, завтра, можливо, на Кайманових островах. Нам потрібно багато сил, щоб забезпечити дотримання закону. Як німецька національна держава, ми не можемо зробити це наодинці", - сказала вона.

Національні закони про забезпечення вимог до інтернету зобов'язують провайдерів соціальних мереж терміново видаляти явно незаконний контент після подання скарги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Viber, Telegram чи WhatsApp: де найбільше спілкуються українці

Мін'юст Німеччини влітку торік висунув власникам Telegram претензії, що соцмережа не має чіткої процедури подання скарг на підозрілий контент. Крім того, не вдається налагодити співпрацю з адміністрацією сервісу.

"Я думаю, що це один із найважливіших моментів для забезпечення дотримання закону тут", - сказала міністерка.

Telegram ці вимоги ігнорує. Незаконний контент не видаляє, не передає дані, необхідні для розслідування, владним органам ФРН.

2018-го влада Росії вже намагалася заблокувати Telegram на своїй території. Тоді Федеральна служба безпеки РФ вимагала ключі шифрування, аби читати повідомлення користувачів. Проте месенджер продовжив працювати в обхід блокування. У червні 2020-го Telegram на території Росії розблокували, бо той зголосився протидіяти "тероризму й екстремізму".

Приватність даних користувачів стала чи не сновною перевагою альтернативних Google пошуковиків. Як публічну бета-версію запустили пошукову систему You.com. Ще у світі з'явилися декілька нових пошукових платформ. Про них читайте в ексклюзивному матеріалі Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Telegram можуть заблокувати через порушення закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути