вівторок, 26 квітня 2011 14:58

Світовий банк: Україна поки не заслужила отримати $ 850 млн

Світовий банк: Україна поки не заслужила отримати $ 850 млн

На сьогоднішній день ті вимоги, які висувалися Україні для надання двох кредитів у розмірі 500 млн дол. і 350 млн дол. з ведення реформ, поки не виконані.

Про це на сьогоднішньому круглому столі заявив координатор фінансових проектів Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Маріус Вісмантас.

Він також підкреслив, що на сьогоднішній день Світовий банк продовжує роботу над наданням Україні цих кредитів.

"У принципі, ми працюємо над двома кредитами, які повинні надати бюджету. Вони розподіляються на 500 і 350 млн дол. Над цими двома кредитами ми працюємо вже протягом двох років", - заявив Вісмантас.

Кажучи про кредит, що надається для розвитку фінансового сектору, представник Світового банку підкреслив: "для того, щоб повністю здійснити раніше обговорену програму, залишилося зробити один або два кроки з реформування. З боку Національного банку була проведена дуже суттєва робота, і залишаються ще незробленим два ключових заходи - це прийняття закону про консолідований нагляд і закону про реформування фонду гарантій".

Вісмантіс зазначив, що на цей момент триває робота щодо цього питання з керівними структурами.

Раніше представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що причиною ненадання Міжнародним валютним фондом кредиту Україні на сьогодні є низка вимог, яка в цілому складається з 4-х пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк: Україна поки не заслужила отримати $ 850 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути