четвер, 11 квітня 2013 12:37

Світова економіка досі перебуває під загрозою - глава МВФ

Світова економіка досі перебуває  під загрозою - глава МВФ
Крістін Лагард виступила за підсилення нагляду за банками. Фото: delfi.lv

Стабілізація ситуації в глобальній економіці не сприяла зниженню ризиків, вважає керуючий директор Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.

Світова економіка рухається в трьохшвидкісному режимі, в рамках якого низка країн, в основному, що розвиваються, почуваються добре, в певній групі країн економіка поступово відновлюється, і нарешті, є група "відстаючих" - Єврозона і Японія.

На її думку, саме такий формат руху світової економіки може спровокувати виникнення нових дисбалансів і ризиків, повідомляє телеканал "Росія 24".

"У результаті трьохшвидкісного режиму країнам доведеться збільшити запас міцності і підсилити нагляд за банками, оскільки розвинені країни вдаються до ультрам'якої грошово-кредитної політики. Наслідки такої політики можуть негативно позначитися на економіці країн, що розвиваються", - зазначила Лагард.

Ще одним приводом для занепокоєння, на її погляд, є відсутність зв'язку між динамікою на фінансових ринках і в реальному секторі економіки.

"У дуже великому числі країн поліпшення на фінансовому ринку не перетворилося на поліпшення в реальному секторі і не вплинуло позитивно на життя людей", - зазначила Лагард.

Зараз ви читаєте новину «Світова економіка досі перебуває під загрозою - глава МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути