У столичних ресторанах сушистам готові платити від 4 до 10 тисяч грн на місяць. Зарплата сушиста залежить від кількості відпрацьованих змін. На цю роботу шукають охайних, підтягнутих людей, які вміють швидко працювати та швидко вчитися. Про це Gazeta.ua розповіла адміністратор і співвласниця ресторану "Фудзівара Йоші" Оксана Фудзівра.
"При наборі персоналу віддаємо перевагу людям без досвіду роботи. Сушистів із досвідом доводиться переучувати, старі й часто неправильні навички їм заважають. На рівні моторики людина вже звикла робити по-своєму. Перше, що питаємо в потенційного співробітника: "Чи можете забути все, чому навчилися?", – говорить Оксана Фудзвівара.
У Миколаєві шукають сушиста з зарплатою 3 тис. грн, у Дніпропетровську - на 4 тис. грн, у Херсоні - на 1500 грн. Багато ресторанів, які спеціалізуються на східній кухні, теж готові взяти сушиста без досвіду роботи.
"Довід роботи сушистом бажаний, але не обов'язковий. Навчаємо", – відзначають роботодавці.
Сушистам з Японії готові платити від 6 до 10 тис. доларів на місяць.
"Сушистів мають учити власне японці. Тільки вони володіють достатньою майстерністю і зануреністю в цю культуру. Та й різноманіття продуктів для суші, яке є в Японії, в Україні поки що немає", – зауважують у ресторані "Фудзвівара Йоші".
Навчитися робити суші пропонують також і на курсах сушистів. Середня вартість дводенного навчання становить 700 грн.
Коментарі