середа, 25 липня 2012 10:53

Суперечку з Vanco Ахметова вирішать до кінця року - Ставицький

Суперечку з Vanco Ахметова вирішать до кінця року - Ставицький
Едуард Ставицький: Вважаю, що до кінця цього року це питання буде вирішене. Фото: mv2010.org.ua

Арбітражний суперечка України з компанією Vanco Prykerchenska Ltd. (Британські Віргінські о-ви) буде вирішена до кінця поточного року.

Таку думку висловив міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький.

"Ви знаєте, що це все зараз в арбітражі перебуває. Вважаю, що до кінця цього року це питання буде вирішене", - сказав він.

Раніше як повідомлялося, президент Vanco Prykerchenska Джим Баун також прогнозував рішення арбітражного спору з Україною до 2013 року.

Кабінет міністрів 11 квітня 2011 схвалив мирову угоду з Vanco Prykerchenska Ltd. Розпорядженням уряду № 627-р Міжвідомчій комісії з УРП було доручено внести зміни в договір з Vanco про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря. Зміни будуть враховані в договорі після винесення рішення Стокгольмським арбітражем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транзит російського газу через територію України подорожчав до $3,11

Vanco International, 100%-няя дочірня компанія Vanco Energy Company (США), в квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладення угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки. У жовтні 2007 року Vanco Int. переуступила права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища в грудні 2007 року видало Vanco Prykerchenska ліцензію на геологічне вивчення, дослідно-промисловий і промисловий видобуток нафти, газу і газоконденсату в межах Прикерченської ділянки.

Пізніше Мінприроди виявило низку порушень законодавства України, допущених під час конкурсу на право укладання УРП, у процесі видачі Vanco Prykerchenska ліцензії, а також факти порушення Vanco International деяких положень УРП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ розхвалили новий "зручний" вид валютних інвестицій

У квітні-травні 2008 року уряд анулював ліцензію Vanco Prykerchenska і вийшло з УРП. Vanсo звернулася в міжнародний арбітраж, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України відновити співпрацю в рамках УРП.

Власниками Vanco Prykerchenska з рівною пайовою участю є Vanco International, DTEK Holdings Limited українського бізнесмена Ріната Ахметова, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

Зараз ви читаєте новину «Суперечку з Vanco Ахметова вирішать до кінця року - Ставицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути