Ексклюзиви
неділя, 16 лютого 2020 21:10

Шукаю роботу: що потрібно говорити на співбесіді

Шукаю роботу: що потрібно говорити на співбесіді
Роботодавця цікавить ваш досвід, останнє місце роботи. Фото: t1.ua

Традиційно на співбесіді роботодавець просить кандидата розповісти про себе. Однак це не означає, що треба згадувати про ваше дитинство, хобі та родину.

Розповідь про себе не потрібно розтягувати на годину. Вона має бути лаконічною. Водночас не варто уточнювати у роботодавця, що саме хотів би почути. Інакше здаватиметься, що ви не підготувалися до розмови і не зацікавлені у роботі, пише Work.ua.

Що цікавить роботодавця

Кожен кандидат цікавить роботодавця більше, як професіонал, аніж особистість. Не варто розповідати, де ви народилися, вчилися, у яких спортивних змаганнях брали участь. Не варто довго затримуватися на розповіді про першу роботу. Інколи про неї взагалі краще не згадувати. Роботодавця цікавить ваш досвід, останнє місце роботи. Поясність, що входило у ваші обов'язки. Опишіть досягнення.

Що говорити

Найкраще навести короткі історії з професійної діяльності, щоб охарактеризувати себе як гарного фахівця. Згадайте про свої навички, сильні сторони. Розкажіть, у яких значущих проектах брали участь.

У вакансії виділіть 5 найважливіших вимог. Складіть власний список з 5 пунктів для створення образу ідеального кандидата. Спробуйте довести, що краще за вас з цією роботою ніхто не впорається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від досвіду роботи до людських якостей: як змінився пошук працівників у 2019 році

Як розповідати

Щоб привернути увагу роботодавця, треба дати коротку відповідь, але зосередитися на ключових деталях. Встигніть за кілька хвилин навести 2-3 факти, які будуть характеризувати вас максимально добре. Заздалегідь продумайте, що будете говорити.

Кілька років поспіль профсфера "Початок кар'єри" входить до трійки найбільш конкурентних. На одну вакансію працівники без досвіду у середньому надсилають 12 резюме. Водночас деякі компанії скаржаться, що кадрів не вистачає. Тому готові навчати та стажувати молодих фахівців за власний рахунок. Далі спеціалістам можуть запропонувати роботу.

Зараз ви читаєте новину «Шукаю роботу: що потрібно говорити на співбесіді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути