Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2018 13:04

Суд заарештував голландські активи Газпрому

Суд заарештував голландські активи Газпрому
Шість із семи дочірніх компаній Газпрому в Голландії відмовилися співпрацювати із судовими виконавцями. Фото: 1NEWS.COM.UA

Суд заарештував голландські активи ПАТ "Газпром" для виплати НАК "Нафтогаз" $2,6 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Щоправда шість із семи дочірніх компаній Газпрому в Голландії відмовилися співпрацювати із судовими виконавцями. Однак це ніяк не вплине на арешт, повідомили у прес-службі НАК "Нафтогаз".

"Нафтогаз застосує усі доступні законні засоби та інструменти, щоб домогтися виконання рішення і отримати від Газпрому присуджену суму. Російська компанія діє недобросовісно. Не виконує як рішення арбітражу, так і накази європейських судів інших юрисдикцій", — повідомив голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зробив несподівану заяву щодо "Північного потоку-2"

Робота щодо стягнення боргу з Газпрому ведеться у зарубіжних судах Швейцарії, Нідерландів і Великої Британії в рамках статті 5 Нью-Йоркської конвенції про визнання і приведення у виконання іноземних арбітражних рішень.

У Швейцарії Нафтогаз може вимагати арешту акцій проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2".

28 лютого у Стокгольмському арбітражі Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу. 2 березня в російській компанії заявили про намір розірвати діючі контракти з Нафтогазом.

Зараз ви читаєте новину «Суд заарештував голландські активи Газпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути