четвер, 11 серпня 2022 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Субсидії за житлово-комунальні послуги: яких змін чекати під час війни

Субсидії за житлово-комунальні послуги: яких змін чекати під час війни
Українці мають право на отримання субсидії за житлово-комунальні послуги, якщо відповідають критеріям, визначеним Міністерством соціальної політики. Фото: pixabay.com

Право на отримання субсидії за житлово-комунальні послуги мають усі українці, які відповідають визначеним Міністерством соціальної політики критеріям.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко розповів, чи зміниться порядок нарахування субсидій через війну, передає "Суспільне".

"Найближчим часом у правилах призначення субсидій нічого змінюватися не буде. Можливо, зміниться адміністрування, але для людей це буде непомітно. Ми закликаємо кожного вже зараз подумати, чи потрібна йому субсидія. Звертайтеся до органів соціального захисту населення напряму, через ЦНАП, пошту, "Дію", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро стрімко подорожчав: курс валют на 11 серпня

Попри воєнні труднощі, соціальні виплати та пенсії залишаються одним із пріоритетних напрямків для держави.

"Бюджет недовиконується. На сьогодні бувають певні затримки, але невеликі. Пенсійний фонд має проблеми із наповненням. Вони не катастрофічні. Міжнародні донори нам допомагають із фінансуванням видаткової частини і частково з пенсіями. Цьогоріч вдалося і проіндексувати пенсію, і забезпечити виплати в належному розмірі", – додав Музиченко.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони спростував головні російські фейки про фінансову допомогу від ООН для українських пенсіонерів. Думка, що насамперед допомогу отримає молодь, а лише потім пенсіонери, є хибною.

Зараз ви читаєте новину «Субсидії за житлово-комунальні послуги: яких змін чекати під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути