середа, 10 серпня 2022 06:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Виплати від ООН для пенсіонерів: спростували популярні фейки

Виплати від ООН для пенсіонерів: спростували популярні фейки
Пенсіонери можуть залишити онлайн-заявку на платформі "єДопомога". Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони спростував головні російські фейки про фінансову допомогу від ООН для українських пенсіонерів.

Думка, що насамперед допомогу отримає молодь, а лише потім пенсіонери, є хибною, повідомила в середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Насправді ООН в умовах повномасштабної війни рівнозначно надає матеріальну допомогу соціально незахищеним верствам населення", – ідеться в повідомленні.

Фейком також є інформація про те, що нібито ця допомога лише для пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб.

"Пенсіонерам для отримання виплати в 6600 гривень необов'язково мати статус ВПО, проте вони мають бути зареєстровані за місцем проживання на окупованих або деокупованих територіях", – пояснили в РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть отримати виплати від низки міжнародних організацій: їх перелік

Неправдивою також є інформація про те, що допомогу начебто видає соцстрах в обласному центрі. Мовляв, пересічний пенсіонер у тимчасовій окупації туди не дістанеться, тому й виплат не отримає.

"Пенсіонери можуть залишити онлайн-заявку на платформі "єДопомога". Після цього Мінсоцполітики перевірить дані й за позитивного рішення звернення відправлять на розгляд представникам ООН", – зазначили у ЦПД.

Громадяни України під час війни можуть претендувати на фінансову підтримку від міжнародних організацій. Однак її надаватимуть вибірково.

Частина українців може подати заявку на грошову допомогу на соціальній платформі "єДопомога". На виплати можуть претендувати ті громадяни, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, на деокупованих територіях, на територіях, на яких тривають активні бойові дії або є внутрішньо переміщеними особами.

Зараз ви читаєте новину «Виплати від ООН для пенсіонерів: спростували популярні фейки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути